Een op en top geslaagd mosselfeest

Een op en top geslaagd mosselfeest

Een mosselfeest is een goede manier om je vereniging een financieel duwtje in de rug te geven, maar ook om je eens te laten zien van je meest creatieve kant!

Voordelig plannen

Probeer voor je mosselevent zo veel mogelijk mensen te bereiken, want hoe meer mosseleters, hoe meer geld het opbrengt! Maak met de gratis templates van Leuk Steuntje toffe affiches of flyers of verstuur een originele digitale uitnodiging via mail of social media. Wanneer je je event op de eventkalender van Leuk Steuntje plaatst, maken wij er extra reclame voor.

Daarnaast kan je via de eventkalender één keer per jaar 10% korting op de aankopen voor je favoriete event aanvragen! Tel daarbij het aankoopbedrag dat je van je sympathisanten hebt ontvangen via Leuk Steuntje, en de aankopen voor je mosselfestijn worden zo heel voordelig.

Verrassende mosseltjes…

Met mosselen kan je alle kanten op. Wie verrassend uit de hoek wil komen en uitgekeken is op mosselen natuur of met witte wijn, kan gaan voor mosselen met pastis. De lichte anijstoets is heerlijk bij warmere temperaturen!

Een mosselfeest in de zomer? Dat vraagt om mosselen op de barbecue! Je kan mosselen, net als vlees, op voorhand marineren voor nog meer smaak. Denk maar aan mosselen met look, gember en limoen of mosselen met verse kruidenolie.

Met frieten als bijgerecht scoor je altijd, maar je kan ook gaan voor de kracht van de eenvoud en kiezen voor brood. Verras met zuurdesembrood, alternatieve granen of exotische broodsoorten.

…met een aangepast wijntje

Een lekkere wijn maakt het af. Kies voor een droge, niet te zware witte wijn, zoals een muscadet of een pinot blanc, die geen afbreuk doet aan de delicate smaak van de mossel. Wil je je budget wat beperken? Ook wijnen in bag-in-boxes moeten in kwaliteit niet onderdoen!

Bier is natuurlijk ook een heel goede partner, denk aan een abdij- of een witbiertje. Voorzie ook zeker water en frisdrank en, niet te vergeten, lekkere koffie om je eetfestijn af te ronden.

Op elk potje past een deksel

Mosselen horen in een mosselpot. Hou je ieder jaar een mosselfeest? Investeer dan in degelijke mosselpotten, voldoende bestek, een bestekbak en glazen.

Heb je maar een klein budget of kijk je tegen de afwas op? Dan zijn aluminium mosselpotten mét deksel en wegwerpbestek en -glazen de ideale oplossing. Ze zijn voordelig en bovendien kan je opteren voor biologisch afbreekbare alternatieven zodat je ook de natuur een duwtje in de rug geeft.

Please be seated

Wil je snel je clublokaal omtoveren tot pop-uprestaurant? Vouwbare partytafels en vouwstoelen zijn heel snel geïnstalleerd en daarna weer mooi en compact opgeborgen! Om het geheel een beetje op te fleuren en het afruimen makkelijker te maken, kan je gebruikmaken van papieren tafellakens, (al dan niet met geassorteerde servetten in de kleuren van je vereniging of in het thema mosselen uiteraard.

Laat het smaken!

Verschenen op 26/05/2021
— Categorie: Zo doe je dat

Deze events komen eraan

 • Feesten & fuiven
  07
  okt
  SOuper annuel
  Start om 18:00 uur
  Locatie: Rue Jules Maltaux 62B 62/B, 6240 Farciennes
  Meer info
 • Eten & drinken
  19
  nov
  Spaghetti festijn
  Start om 11:30 uur
  Locatie: Singel 59, 1853 Strombeek-Bever
  Meer info
 • Feesten & fuiven
  19
  nov
  Herfstnacht
  Start om 19:00 uur
  Locatie:
  Meer info
 • 02
  dec
  Box Saint-Nicolas pour les petits et les grands enfants
  Start om 18:00 uur
  Locatie: Rue de Visé 123, 4602 Cheratte
  Meer info
NL | FR
Meld je aan op MyMakro
Top