Extra middelen voor Galgo Save Belgium

Extra middelen voor Galgo Save Belgium

Galgo Save Belgium krijgt extra middelen voor het redden van Spaanse windhonden dankzij leuksteuntje.be

Als we met Els Luyten praten over het Galgo Save-project, loopt ze over van enthousiasme voor haar windhonden. Ze vertelt hoe de vzw jaarlijks heel wat mishandelde, verwaarloosde en achtergelaten Spaanse windhonden opvangt. Samen met andere vrijwilligers zorgt Els ervoor dat de honden in België een nieuw gouden mandje vinden. En bovendien ondersteunt Galgo Save Belgium ook een aantal Spaanse asielen in hun werking. Maar dat kost natuurlijk heel wat geld ...

Getipt via een makro-medewerker

Els: “Een vzw zoals Galgo Save Belgium heeft bepaalde onkosten. Ik doe dit werk volledig vrijwillig, maar het materiaal kost natuurlijk ook geld. En daarvoor zijn we volledig afhankelijk van giften. Een van de adoptanten (mensen die via Galgo Save Belgium een windhond adopteerden, nvdr) vertelde me dat ze bij makro werkte, en dat ze daar iets nieuws hadden: leuksteuntje.be.”

Reclame via Facebook, flyers en website

Els schreef de vzw meteen in. “Baat het niet, dan schaadt het niet, dacht ik. En eerlijk gezegd: ik wist niet wat we mochten verwachten. Daarna zijn we begonnen met onze deelname aan leuksteuntje.be bekend te maken. Voornamelijk op Facebook. Maar we hebben ook flyers gemaakt en op onze eigen website hebben we alles over de werking van leuksteuntje.be verduidelijkt. Hoe makkelijk het is om je kaart te koppelen aan Galgo Save en hoe je dan, gewoon door je boodschappen te doen, onze vzw financieel steunt.”

“Zoveel shoptegoed?!”

Groot was haar verbazing toen Els in 2020 te horen kreeg hoeveel shoptegoed haar sympathisanten bij elkaar hadden gespaard: “We kregen te horen dat makro ons meer dan 1.000 euro shoptegoed schonk. Ik viel bijna van mijn stoel (lacht)! We wisten niet goed wat we konden verwachten toen we begonnen aan ons Leuk Steuntje-avontuur, dus dit bedrag was wel een verrassing van formaat. Een hele leuke, wel te verstaan!” In 2021 liep dit zelf op tot 1.300 euro! En het nieuwe spaarjaar wordt nog beter, want na 4 maand staat de teller voor Galgo Save Belgium al terug op 300 euro.

Hondenspeeltjes als extra

Hondenspeeltjes als extra

Een stralende Els vertelt: “Weet je wel hoe tof dat is, dat je 3 winkelkarren vol spullen voor onze Galgo’s mag inladen? En je dan gewoon langs de kassa passeert zonder 1 euro van jezelf te moeten uitgeven? Het was een droom!” Els kocht met het shoptegoed heel wat schoonmaakmateriaal en extra voeding voor de Spaanse asielen die de verwaarloosde honden in eerste instantie opvangen. Daarnaast was er voor het eerst ook geld over voor hondenspeeltjes en hondenkoekjes. “Dat kan er normaal van ons beperkt budget niet vanaf, dus dat was helemaal feest!

Kleine moeite, maar een groot resultaat

Kleine moeite, maar een groot resultaat

Op de vraag of ze andere verenigingen zou aanraden om ook deel te nemen aan leuksteuntje.be was Els formeel: “Absoluut! Niet twijfelen, zou ik zeggen. Het inschrijfproces is heel eenvoudig, en ook voor je sympathisanten is het heel simpel om hun makro-kaart te koppelen aan jouw vereniging. En kijk eens wat voor mooie zaken die kleine moeite kan opleveren! Wij zijn alvast al onze sympathisanten enorm dankbaar, en onze Galgo’s zijn dat zeker en vast ook.”

TIP

Jouw vereniging verdient ook een financieel duwtje in de rug! Schrijf je daarom gratis en voor niks in op leuksteuntje.be. Spoor leden en sympathisanten aan om hun makro-kaart te koppelen aan jouw vereniging. Telkens jouw sympathisanten winkelen bij makro, gaat 3% van hun totale aankoopbedrag als shoptegoed naar jouw vereniging!

Verschenen op 10/12/2021
— Categorie: Vereniging in de kijker
NL | FR
Meld je aan op MyMakro
Top