Leuk Steuntje: 2.000.000 euro voor verenigingen die elke dag het verschil maken

Leuk Steuntje: 2.000.000 euro voor verenigingen die elke dag het verschil maken

2 miljoen euro. Da’s het enorme bedrag dat sympathisanten al bij mekaar spaarden voor hun favoriete verenigingen via Leuk Steuntje. Hoe? Door gewoon te winkelen, en hun makro-kaart aan de vereniging van hun keuze te koppelen. 3% van hun aankoopbedrag wordt dan door makro telkens omgezet in shoptegoed voor die vereniging. En voor de sympathisanten kost het niks. Geen geld, én geen extra moeite. En toch maken ze een enorm verschil.

“Plots was er een heel eenvoudige manier om een extra centje in onze kas te krijgen.”

- Severien Leys, KSA Nazareth

Rainbow4kids - 47 sympathisanten - € 2694,2 tegoed gespaard

Rainbow4kids is een Vlaamse organisatie die sinds 2006 kinderen in Kenia van de straat haalt om ze degelijk onderwijs te geven. Wim Zeeuwe, redactiemedewerker van de organisatie: “Als vzw zijn wij altijd op zoek naar extra middelen. In maart liet makro weten dat we die extra middelen konden verzamelen via hun actie Leuk Steuntje. En intussen weten we dat het werkt: er hebben al 47 mensen hun makro-kaart aan onze organisatie gekoppeld, en dat leverde ons al € 2694,20 op. In de maand augustus organiseren we onze tweejaarlijkse happening, en we kunnen al ons eten aankopen met het shoptegoed van Leuk Steuntje. Dat is echt een belangrijke bijdrage voor ons project, niet gewoon een druppel op de hete plaat.”

Bekijk de volledige getuigenis >

Volleybalclub Machelen - 33 sympathisanten - € 2792 tegoed gespaard

Bjorn van Cauwenbergh, penningmeester van de club: "We zitten hier vlak bij een makro-winkel, dus voor onze leden is het fijn om hun inkopen daar te doen, en intussen hun club te steunen. We hebben ook een infoavond georganiseerd waar we onze leden meteen hebben ingeschreven met hun makro-kaart. En dat heeft z’n effect niet gemist. Op zeven maanden tijd hebben we al een heel mooi bedrag bij mekaar. Dat hebben we dan weer gebruikt om ons spaghettifestijn te financieren, waarvan de opbrengst naar jeugdploegen gaat."

Bekijk de volledige getuigenis >

KSA Nazareth - 21 sympathisanten - € 2172,64 tegoed gespaard

"Leuk Steuntje is een heel makkelijke manier voor onze jeugdbeweging om een extra centje in onze kas te krijgen", zegt hoofdleidster Severien Leys. "We hebben het als leiding erg druk en we proberen het lidgeld zo laag mogelijk te houden, maar dankzij Leuk Steuntje hebben we toch wat extra ademruimte. We kopen met het gespaarde geld materiaal om mee te spelen, maar ook bijvoorbeeld poetsproducten. Dat helpt ons om te sparen voor grotere projecten, zoals de bouw van onze nieuwe lokalen. Plots was het zo eenvoudig. We moesten enkel ouders motiveren om hun kaart te koppelen. Een heel laagdrempelige manier om wat te sparen als vereniging, dus."

Bekijk de volledige getuigenis >


TIP

Nog niet ingeschreven als vereniging?
Doe het meteen en begin leuke steuntjes te verzamelen!

Je makro-kaart nog niet gekoppeld als sympathisant?
Doe het meteen en steun je favoriete vereniging!

Verschenen op 10/12/2021
— Categorie: Zo doe je dat
NL | FR
Meld je aan op MyMakro
Top