Verenigingen kregen al meer dan 1,5 miljoen shoptegoed via leuksteuntje.be

Verenigingen kregen al meer dan 1,5 miljoen shoptegoed via leuksteuntje.be

Sinds de start van leuksteuntje.be heeft makro het ongelooflijke bedrag van meer dan 1,5 miljoen euro uitgedeeld aan verenigingen. Al meer dan 25.000 sympathisanten zetten hun schouders (en winkelkarren) onder dit fantastische project.

Reeds 5.000 verenigingen, en Leuk Steuntje blijft verder groeien

Toen we in 2019 met leuksteuntje.be begonnen, konden we er alleen maar van dromen dat het zo snel zo een groot succes zou worden,” vertellen Mark Mertens en Stephanie Van den Plas van makro. “Sinds de start sloten al 5.000 verenigingen en 25.000 sympathisanten zich aan. En tot nu toe mocht makro al meer dan 1,5 miljoen euro shoptegoed uitdelen aan deze verenigingen. Een bedrag waar we heel trots op zijn, en dat zijn we natuurlijk ook op alle sympathisanten die hun schouders onder die talloze verenigingen zetten. 1,5 miljoen euro shoptegoed mogen uitdelen geeft heel veel voldoening, en het doet ons elke keer plezier wanneer we berichtjes van verenigingen zien over de activiteiten die ze hebben georganiseerd met de hulp van leuksteuntje.be.”

In de bres voor goede doelen

Dat het shoptegoed voor verenigingen een écht verschil maakt, blijkt uit de vele verhalen zoals die van Els van Galgo Save Belgium, een organisatie die Spaanse windhonden redt. Zij shopten drie winkelkarren vol om de werking van hun vereniging te steunen, volledig betaald met het shoptegoed dat hun sympathisanten voor hen verzamelden.

makro draagt ook nog op vele andere manieren verenigingen een warm hart toe. In de winkels staat namelijk altijd een Leuk Steuntje-coördinator voor hen klaar. En twee keer per jaar bieden de verschillende makro-winkels ‘wenssterren’ aan. De opbrengst van deze wenskaarten wordt volledig aan een lokale vereniging geschonken.

Verenigingen? SOWIESO MAKRO!

De werking van een vereniging kost geld. Denk maar aan de koffie en koekjes tijdens vergaderingen, of een likje verf voor de kantine. Aan het toiletpapier voor tijdens het kamp of slingers om de fuifzaal te versieren. En dan hebben we het nog niet over al dat eten gehad! Bij makro vinden jullie alles wat jullie nodig hebben. Bovendien verzamel je - dankzij leuksteuntje.be - tot 3000 euro shoptegoed per jaar voor je vereniging.

Shoppen bij makro = je favoriete vereniging steunen

Jij wilt jouw favoriete vereniging een duwtje in de rug geven? Daar hoef je bijna niks voor te doen. Gewoon je makro-kaart koppelen aan de vereniging van jouw keuze. Vanaf dan schenkt makro telkens je komt winkelen automatisch 3% van je totale aankoopbedrag aan de vereniging van jouw keuze, zonder dat het jou iets kost.

TIP

Nog niet ingeschreven als vereniging?
Doe het meteen en begin leuke steuntjes te verzamelen!

Je makro-kaart nog niet gekoppeld als sympathisant?
Doe het meteen en steun je favoriete vereniging!

Verschenen op 10/12/2021
— Categorie: Zo doe je dat

Deze events komen eraan

 • Eten & drinken
  21
  mei
  BBQ
  Start om 17:00 uur
  Locatie:
  Meer info
 • 26
  mei
  Meifeestenkokaz
  Start om 09:00 uur
  Locatie: duffelshoek 33, 2550 kontich
  Meer info
 • 29
  mei
  Start om 09:00 uur
  Locatie:
  Meer info
 • 05
  jun
  the Green River Cruising #8
  Start om 10:00 uur
  Locatie: Markt 21, 9800 Deinze
  Meer info
NL | FR
Meld je aan op MyMakro
Top